U heeft Flash Player nodig om deze content te kunnen bekijken. Download deze hier: http://www.adobe.com/products/flashplayer/

 

ZonMW

ZonMW is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw werkt aan de verbetering van preventie, zorg en gezondheid door het stimuleren en financieren van onderzoek, ontwikkeling en implementatie.

Gezien de omvang en de diversiteit van divisies en onderzoeken maakt ZonMW gebruik van een intranet systeem zodat de organisatie overzichtelijk en gestructureerd blijft. ZonMW maakt gebruik van Typo3, een bekend open source systeem met zeer uitgebreide mogelijkheden.

ZonMW vroeg ons of het mogelijk was dit systeem te optimaliseren m.b.t. interface ontwerp, interactie en gebruikersvriendelijkheid.

 

Smoelenboek & Personeel

Als eerste fase zou het smoelenboek en personeelsoverzicht een restyle krijgen.

Ontwikkeling onderdelen:

  • Personeelsoverzicht
  • Verjaardagen
  • Personeel detail pagina
  • Smoelenboek (overzicht foto's werknemers)
  • Print templates

Gezien de blauwe kleurstelling van de ZonMW huisstijl was blauw de logische hoofdkleur. Daarbij had ZonMW aangegeven graag een vergelijkbare style als my.yahoo.com of Microsoft Vista te willen zien, maar dan toegespitst op de ZonMW huisstijl.

De navigatie werd opgedeeld in een aantal functionaliteiten:

  • Filteren op alfabet
  • Filteren op naam
  • Filteren op Functie / Programma / Project
  • Filteren op afdeling

Voor het filter systeem werd gebruik gemaakt van AJAX technologie, zodat resultaten direct getoond zouden worden terwijl een zoekterm werd ingevoerd.

Nadat we de structuur en content in kaart hadden gebracht zijn we aan de slag gegaan met het neerzetten van een duidelijke interface.

Het resultaat viel direct in de smaak bij ZonMW. Er waren nog een aantal kleine opmerkingen, en nadat deze waren doorgevoerd gingen we aan de slag met het ombouwen van het ontwerp naar een werkende frontend demo.

De frontend demo werd aangeleverd en vervolgens intern bij ZonMW gekoppeld met de databases en backend functionaliteiten.
 

 

ZonMW Dashboard

Na het succes van de smoelenboek en personeelsoverzicht restyle werd ons gevraagd een dashboard te ontwikkelen voor ZonMW.

Het doel van dit dashboard was om email, projecten, taken, deelnemers, documenten, websites e.d. te kunnen verzamelen op één overzichtelijke pagina. Elke werknemer zou een eigen pagina krijgen met de vrijheid deze naar eigen voorkeur in te delen.

Niet langer was het noodzakelijk om naar allerlei pagina's en programma's te navigeren om de juiste informatie te vinden. Tevens was het mogelijk om Outlook mail, agenda en taken te koppelen aan het Dashboard.

De interface stijl van het smoelenboek en personeelsoverzicht werd doorgevoerd voor het dashboard, zodat het één duidelijk herkenbare omgeving zou worden.

We besloten te gaan werken met widgets zodat functionaliteiten in de toekomst uitgebreid konden worden en deze makkelijk door de gebruiker aan het dashboard kon worden toegevoegd.

Eenmaal akkoord met het ontwerp werd ook hiervoor een frontend demo ontwikkeld. We maakten hierbij gebruik van AJAX technologie zodat er d.m.v. drag & drop makkelijk met de indeling en widgets gespeeld kon worden. Ook het gebruik van tabjes werd geïmplementeerd, zodat de gebruiker de vrijheid had om bepaalde onderdelen op verschillende pagina's in te delen op categorie. Hierbij werd ook rekening gehouden met secretaresses die zo hun eigen pagina, alsook de pagina van hun manager kon bijhouden.

Als laatste fase werd de frontend demo intern met de databases en backend gekoppeld.
 

Ga Terug