Onze nieuwe Website & Huisstijl online!

2009-10-14 19:42

Het is een 14 Oktober 2009, een wat druilerige dag, maar dat mag de pret niet drukken. De nieuwe Mano ID website & huisstijl is gelanceerd!

Niet alleen de website is vernieuwd, maar ook onze huisstijl heeft een make-over gekregen. Dit is uiteraard niet iets wat zomaar gedaan wordt, maar met een doel. Zoals u gewend bent van ons.

Toen Mano ID een feit werd in 2007 is er gekozen voor een kleurrijk en sierlijk logo. De insteek hierbij was om het gevoel van grafisch ontwerp & creativiteit te versterken. Dit logo heeft ons geen windeieren gelegd, want we zijn behoorlijk trots op wat er de afgelopen jaren gebeurt is.

Maar zoals het hoort bij een modern en innovatief multimedia bedrijf zijn ook wij verder ontwikkeld en  inmiddels meer dan "zomaar" een internet / ontwerp bureau. Niet alleen is de Mano ID club groter geworden, maar tevens ook het aanbod van diensten en producten.

Met duidelijk de focus op usability en interactie voldeed het vorige logo niet meer aan onze doelstellingen. Enerzijds om meer professionaliteit uit te ademen, maar ook om het gevoel van transparantie, betrouwbaarheid en herkenbaarheid te versterken.

We hebben gekozen voor een strakker logo om het gevoel van professionaliteit en betrouwbaarheid te versterken. De keuze voor rood dient om het strakke te doorbreken met een warme kleur. De gekozen kleur rood neigt licht naar roze, dit om het een frisse en hippe indruk te geven.

Samen met het donker grijs ontstaat er een sterk en duidelijk contrast in het logo. De gebogen "i" dient om er een vleugje creativiteit aan te geven en de herkenbaarheid versterkt.

Het logo wordt aangevuld met lichte en minimalistisch kleuren om zo het gevoel van transparantie te benadrukken. De tekst is prettig leesbaar en er is weinig kleur- of vormgebruik die afleidt van dit doel, namelijk: informeren.

Om verzadiging te voorkomen komt de kleur rood goed van pas. Hiermee kunnen belangrijke elementen duidelijk gedefinieerd worden. Rood is ook een kleur die aanzet tot actie. Hierdoor ontstaat een perfecte balans tussen passief en actief kleurgebruik.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe huisstijl aansluit op onze doelstellingen. Professioneel, transparant, betrouwbaar, herkenbaar en toch met een frisse en creatieve kick.

We hopen dan ook dat u het net zo prettig zult ervaren als wij het doen. Wij wensen u een prettige ervaring toe op onze nieuwe site.

Mocht u vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,

Arno Maassen
Eigenaar Mano ID